SVØMMEKURS FOR BARN

Våre populære svømmekurs er lagt opp etter Norges Svømmeforbunds svømmemerker og progresjonsmønster, og holdes av toppkvalifiserte instruktører. Her kan barna legge en god base for å bli trygge og dyktige svømmere.

Pass godt på å være tidlig ute for å sikre plass på kurset dere ønsker å gå på! 

Vær sikre på at dere melder dere på RIKTIG kurs på påmeldingssiden. Les også gjennom kursbeskrivelsene nedenfor.

Alle elever skal ha med seg en forelder/foresatt uti bassenget (en foresatt per barn). Neseklype, svømmebriller og medbrakte flytegjenstander er ikke tillatt.

Nedenfor følger kursbeskrivelser. Disse er utarbeidet for at du skal kunne velge kurset som er best tilpasset ditt barn. Husk at barn på kurs tilpasset deres eget nivå har størst glede og progresjon.

Vi gjør oppmerksom på at kursene holder til på Paradis

VANN

Nødvendige forkunnskaper: Ingen. Nedre aldersgrense: 4 år (NB! Barnet MÅ ha fylt 4 år ved oppstart av kurset).

Vannkurset er vanntilvenning for de minste. Her er målet å bli trygge med ansikt og kropp i og under vann, og å ha det gøy. Dette kurset legger grunnlaget for Hval.

HVAL

Forkunnskaper: Vannkurs er anbefalt, men ikke nødvendig. Deltakere på hval skal være trygge i og under vann. Nedre aldersgrense: 4 år.
På Hvalkurset er hovedfokus på at barna skal lære å dykke og gjøre seg vant med å være i vannet. Vi kommer også til å jobbe med å flyte uten hjelpemidler og å kunne kombinere dykking og flyting. Dette er to svært viktige ferdigheter for videre utvikling av evner i vann. Vi hopper og leker og har det gøy i vannet. Dette kurset legger grunnlaget for Skilpadde.


SKILPADDE

Forkunnskaper: Hvalkurset er sterkt anbefalt. Deltakerne skal kunne flyte godt på mage og rygg, med letthet kunne holde pusten under vann i 10 sekunder eller mer, og kunne dykke ned til bunnen med beina og/eller hodet først. Nedre aldersgrense 4 år.
På skilpadde jobber vi videre med flyteferdighetene, og barna skal også så smått lære å forflytte seg i vann. Vi vil jobbe oss gjennom crawlbenspark, brystarmtak, fraspark og gli fra kanten, og andre metoder for fremdrift. Vi fortsetter selvfølgelig også med hopping, dykking og flyting


PINGVIN

Forkunnskaper: Svært ønskelig med gjennomført skilpaddekurs.
På dette kurset videreutvikler vi ferdighetene fra skilpadde, og begynner så smått med grunnleggende svømmetekniske ferdigheter. Målet med kurset er å gjøre barna helt uavhengige av foreldrene, slik at de blir klare for selungekurset, der foreldre ikke lenger blir med uti vannet.


SELUNGE

Forkunnskaper: Barna MÅ være 100 % trygge i vannet da foreldrene ikke er med uti vannet på dette kurset. Det er svært ønskelig med gjennomført pingvinkurs eller tilsvarende egenskaper.

Dette kurset er det første svømmetekniske kurset i progresjonsrekken, og barna lærer grunnleggende teknikker for crawl- og ryggsvømming, samt øvelser og leker for selv å kunne videreutvikle svømmeteknikken etter endt kurs.

 

Ved kursstart mottar barna en flott Aktiv365-badehette. Bruk av denne badehetten er påbudt under kursene, og alle må passe godt på badehettene.

Dersom dere skulle ha spørsmål om påmelding, utførelse av kurs, hvilket kurs barnet passer til o.l., snakk med deres instruktør eller send en epost!

Mvh, 

Kay Rott
hovedansvarlig, svømmekurs

Ved spørsmål, kontakt Kay: sk@aktiv365.com

For informasjon om priser, treningstider og påmelding, gå til kurskalenderen:

Kurskalender

Bli medlem nå
Og start treningen
Lurer du på noe?
Kontakt oss
Aktiv365 på mobilen
Book timer enkelt med vår app
Personvern
Personvern og informasjonskapsler